Spring naar content
Terug naar het nieuwsoverzicht

Hersenletsel en re-integreren naar werk | help mee aan het verbeteren van de informatievoorziening

Hersenletsel en re-integreren naar werk is een behoorlijke uitdaging dat goede informatievoorziening en begeleiding vraagt. Ben je bekend met dit thema? Lees dan verder en help mee door de vragenlijst in te vullen. Deelname duurt ongeveer 10 minuten.

Op-Weg-Wijzer en de Hersenletsel Alliantie

Het project de Op-Weg-Wijzer (deel van het VWS-programma Volwaardig leven) heeft de vragenlijst gemaakt en werkt themagericht aan de verbetering van informatievoorziening voor mensen met hersenletsel. De Op-Weg-Wijzer valt binnen het jaarplan van de Hersenletsel Alliantie onder het samenwerkingsthema “Toeleiden naar passende zorg en ondersteuning”. Partners die inhoudelijk in de Op-Weg-Wijzer samenwerken zijn de Patiëntvereniging Hersenletsel.nl en Stichting LOHL (Breinlijn). De Hersenstichting en het project Casemanagement Hersenletsel zijn bovendien inhoudelijk aangesloten.

Op dit moment ligt de focus binnen de Op-Weg-Wijzer op het verbeteren van de informatievoorziening rondom re-integratie naar werk (Wet verbetering poortwachter). Bekend is dat mensen met hersenletsel hierover niet de informatie vinden of ontvangen waar zij behoefte aan hebben. Mede door jouw bijdrage moeten we inzicht gaan krijgen in wat er beter kan.

Werk je met mensen met hersenletsel in hun re-integratietraject naar werk?

Gebruik dan de vragenlijst voor professionals.

Voor mensen met hersenletsel is een aparte vragenlijst opgesteld. Deze is onder andere te vinden op de website van Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl.

De vragenlijst is inmiddels gesloten.

Meer weten over de Op-Weg-Wijzer?

Bekijk de website https://www.op-weg-wijzer.nl/ of neem contact op met de projectleider Jessica Slijpen (jessica@lupeo.nl, 06 – 11 16 11 11)

 

Meer nieuws

Subsidie beschikbaar gesteld voor Zorgstandaard kinderen en jongeren met hersenletsel

Vanaf medio 2021 wordt onder eigenaarschap van de Hersenletsel Alliantie een begin gemaakt aan de herziening van de zorgstandaard voor kinderen en jongeren met hersenletsel. De Hersenstichting heeft hiervoor subsidie beschikbaar het gesteld. Het project is een initiatief van alliantiepartner Hersenletsel & Jeugd (HeJ). Naast een relatief kleine herziening van de huidige zorgstandaard ligt de focus van dit project nadrukkelijk op een verbeterde implementatie ervan.