Spring naar content

Onze missie en visie

Sinds september 2018 is de Hersenletsel Alliantie opgericht op initiatief van de Hersenstichting en partners bestaande uit: landelijke beroepsverenigingen, (kennis)netwerkorganisaties, de patiëntvereniging Hersenletsel.nl en actie- en behandelprogramma’s.

Door de oprichting van de Hersenletsel Alliantie is het mogelijk geworden om op het allerhoogste niveau in het land afstemming te hebben over de zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel. Voor de definitie van hersenletsel hanteren wij de begripsbepaling van de Hersenstichting.

Missie & visie

De Hersenletsel Alliantie draagt bij aan de verbetering van zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel. Dit doen wij door landelijk:

  • Beroepsverenigingen, (kennis)netwerkorganisaties, patiëntvertegenwoordigers en actie- en behandelprogramma’s over hersenletsel met elkaar te verbinden (lees hier meer over de 17 partners);
  • Informatie en kennis met elkaar te delen;
  • En trekken we waar nodig gezamenlijk op, zodat dubbele inspanningen in het land worden voorkomen.

Er wordt op dit moment op twee niveaus gezamenlijk opgetrokken:

  • Het oppakken van gezamenlijke projecten die onder eigenaarschap van de Hersenletsel Alliantie worden uitgevoerd, zoals de revisie van de zorgstandaarden CVA/TIA en Traumatisch Hersenletsel.
  • Het vormen van samenwerkingsthema’s, zoals de werkgroep “Toeleiden” waarin op landelijk niveau projecten rondom toeleiden naar passende zorg en ondersteuning op elkaar worden afgestemd.

Leer meer over onze activiteiten in ons jaarplan en lees meer over onze organisatie.

Doelgroep Hersenletsel Alliantie

De Hersenletsel Alliantie verbindt met name professionals met elkaar om zo bij te dragen aan de verbetering van zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel. We richten ons hierdoor direct op de zorg- & welzijnsprofessional en indirect op mensen met hersenletsel. Heeft jouw naaste of heb je zelf (mogelijk) hersenletsel? Bekijk dan een aantal handige links op deze pagina.

Lees meer over wie we zijn en wat doen

De partners

Ons jaarplan

Onze organisatie