Spring naar content

Nieuws

Gratis masterclass langdurige bewustzijnsstoornissen (45 min)

Het Expertisenetwerk Ernstig Niet-aangeboren hersenletsel na coma (EENnacoma) heeft in samenwerking met de Hersenstichting een online masterclass gelanceerd voor zorgprofessionals. Volg de masterclass kosteloos in 45 minuten en kom meer te weten over langdurige bewustzijnsstoornissen.
EENnacoma is verbonden aan de Hersenletsel Alliantie via alliantiepartner Verenso.

Update voortgang projecten Hersenletsel Alliantie

Lees hier de laatste status over de nieuwe ‘Zorgstandaard Hersenletsel’ voor volwassenen en de plannen over de update en implementatie van de zorgstandaard traumatisch hersenletsel voor kinderen en jongeren.

Download en deel de flyer "Veilig op pad met de e-bike"

De folder ‘Veilig op pad met de e-bike’ geeft informatie en tips om de kans op ongelukken en ernstig (hersen)letsel te verkleinen. Help mee om preventief hersenletsel te voorkomen en deel de flyer in je netwerk.
De flyer is mede ontwikkeld door alliantiepartner Expertisecentrum Hersenletsel Limburg.

Animatie over ergotherapie bij hersenletsel

Bekijk en gebruik de ontwikkelde animatie door partner Ergotherapie Nederland. Wat kan Ergotherapie betekenen bij hersenletsel?

Bekijk het Hersenletsel Congres 2021 terug & ontvang accreditatie

Het Hersenletsel Congres werd dit jaar digitaal georganiseerd verdeeld over 2 middagen op 1 en 8 november. Kon je er niet bij zijn? Meld je dan alsnog aan tot 10 december en krijg toegang tot alle opnames en ontvang accreditatie.

Nieuwe update: hersenletsel en re-integreren naar werk | Geef jouw mening over de concept brochure

Hersenletsel en re-integreren naar werk kan een behoorlijke uitdaging zijn die goede begeleiding vraagt. Vroegtijdige informatievoorziening aan mensen met hersenletsel kan helpen. Er is veel informatie over hersenletsel en evenzeer over re-integratie (o.a. Wet verbetering poortwachter), maar weinig over de combinatie daarvan.
Bekijk de concept-brochure die dit knelpunt probeert op te lossen en geef je mening!

Nieuwe alliantiepartner BPSW

De Hersenletsel Alliantie breidt verder uit met de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk (BPSW) als nieuwe alliantiepartner.

Hersenletsel en re-integreren naar werk | help mee aan het verbeteren van de informatievoorziening

Hersenletsel en re-integreren naar werk is een behoorlijke uitdaging dat goede informatievoorziening en begeleiding vraagt. Ben je bekend met dit thema? Lees dan verder en help mee door de vragenlijst in te vullen. Deelname duurt ongeveer 10 minuten.

Subsidie beschikbaar gesteld voor Zorgstandaard kinderen en jongeren met hersenletsel

Vanaf medio 2021 wordt onder eigenaarschap van de Hersenletsel Alliantie een begin gemaakt aan de herziening van de zorgstandaard voor kinderen en jongeren met hersenletsel. De Hersenstichting heeft hiervoor subsidie beschikbaar het gesteld. Het project is een initiatief van alliantiepartner Hersenletsel & Jeugd (HeJ). Naast een relatief kleine herziening van de huidige zorgstandaard ligt de focus van dit project nadrukkelijk op een verbeterde implementatie ervan.