Spring naar content

Nieuws

Persbericht

Per 1 april 2024 is Jan Welmers de nieuwe onafhankelijk voorzitter van de Hersenletsel Alliantie.

Het bestuur meent in Jan Welmers een voorzitter te hebben gevonden die de Hersenletsel Alliantie verder de toekomst in kan brengen door zijn staat van dienst en zijn visie op de grote uitdagingen waar de zorgsector voor staat.

Event 15 juni: 10-jarig jubileum 'Niemand Tussen Wal & Schip' - een samenwerking voor mensen met ernstig hersenletsel

Tien jaar geleden stond een groep gepassioneerde onderzoekers op het podium tijdens het symposium
‘Niemand tussen Wal en Schip’. In samenwerking met het ‘Expertisenetwerk Ernstig Niet-aangeboren hersenletsel na coma (EENnacoma)’ verbinden zij zich aan de missie om de zorg voor mensen met de meest ernstige vormen van hersenletsel duurzaam te verbeteren. Wees welkom op 15 juni tijdens het jubileum symposium!

Informatiebrochure 'Hersenletsel en re-integratie naar werk'

Hersenletsel en re-integreren naar werk kan een behoorlijke uitdaging zijn die goede begeleiding vraagt. Vroegtijdige informatievoorziening aan mensen met hersenletsel kan helpen. Er is veel informatie over hersenletsel en ook over re-integratie (o.a. Wet verbetering poortwachter), maar weinig over de combinatie daarvan. De brochure Hersenletsel en re-integratie naar werk geeft mensen met hersenletsel en naasten vroegtijdig waardevolle tips en informatie. Sinds vandaag is deze brochure live!

Eindrapportage - Samen sterk voor hersenletsel

Er is in Nederland voldoende goede zorg en ondersteuning beschikbaar voor mensen met hersenletsel. Toch krijgen lang niet alle mensen de juiste zorg op de juiste plek. Lees hier de eindrapportage en samenvatting van ‘Samen Sterk voor hersenletsel’, verbonden aan het ZonMW project ‘Juiste Zorg op de Juiste plek’.

Subsidieoproep ‘Praktijkgericht onderzoek’

De Hersenstichting heeft de subsidieoproep uitgezet met als doel om praktijkgericht onderzoek te subsidiëren waarbij de kwaliteit van leven van mensen met een hersenaandoening verbetert.

Gratis masterclass langdurige bewustzijnsstoornissen (45 min)

Het Expertisenetwerk Ernstig Niet-aangeboren hersenletsel na coma (EENnacoma) heeft in samenwerking met de Hersenstichting een online masterclass gelanceerd voor zorgprofessionals. Volg de masterclass kosteloos in 45 minuten en kom meer te weten over langdurige bewustzijnsstoornissen.
EENnacoma is verbonden aan de Hersenletsel Alliantie via alliantiepartner Verenso.

Update voortgang projecten Hersenletsel Alliantie

Lees hier de laatste status over de nieuwe ‘Zorgstandaard Hersenletsel’ voor volwassenen en de plannen over de update en implementatie van de zorgstandaard traumatisch hersenletsel voor kinderen en jongeren.

Download en deel de flyer "Veilig op pad met de e-bike"

De folder ‘Veilig op pad met de e-bike’ geeft informatie en tips om de kans op ongelukken en ernstig (hersen)letsel te verkleinen. Help mee om preventief hersenletsel te voorkomen en deel de flyer in je netwerk.
De flyer is mede ontwikkeld door alliantiepartner Expertisecentrum Hersenletsel Limburg.

Animatie over ergotherapie bij hersenletsel

Bekijk en gebruik de ontwikkelde animatie door partner Ergotherapie Nederland. Wat kan Ergotherapie betekenen bij hersenletsel?

Bekijk het Hersenletsel Congres 2021 terug & ontvang accreditatie

Het Hersenletsel Congres werd dit jaar digitaal georganiseerd verdeeld over 2 middagen op 1 en 8 november. Kon je er niet bij zijn? Meld je dan alsnog aan tot 10 december en krijg toegang tot alle opnames en ontvang accreditatie.