Spring naar content
Terug naar het overzicht

Brain Awareness Week 2022 - Breinvriendelijke Samenleving

Van 14 maart t/m 20 maart 2022 is de jaarlijkse Brain Awareness Week. In deze week wordt er nationaal en internationaal aandacht gegeven aan de hersenen, met als doel: meer (h)erkenning en bewustwording van de gevolgen van hersenletsel.

Het thema dit jaar vanuit de Hersenletsel Alliantie: is: “Breinvriendelijke Samenleving”. Alliantiepartners Hersenletsel.nl en het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg (EHL) nodigen alle alliantiepartners en andere geïnteresseerden uit om in deze week aandacht te besteden aan dit thema. Patiëntvereniging Hersenletsel.nl gaat in deze week video’s opnemen waarin mensen met hersenletsel tips geven bij situaties die voor hen het moment Breinvriendelijker moeten maken. Dit kan bijvoorbeeld een tip zijn aan zorg- en hulpverleners zoals: “niet praten tijdens het uitvoeren van een oefening”. Het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg schrijft in deze week blogs over het thema en geeft op 17 maart een webinar voor professionals over hun laatste onderzoeken.

 

Doe mee en maak je initiatief kenbaar!

Heb je zelf ook een idee om meer bewustzijn te creëren voor een Breinlijnvriendelijke samenleving? Voer je idee vooral uit en maak deze kenbaar door een bericht te sturen naar info@hersenletsel.nl en ehl@maastrichtuniversity.nl.

 

Benieuwd naar de activiteiten in deze week?

  • Vind van 14 maart t/m 20 maart de video’s van Patiëntvereniging Hersenletsel.nl op hun vaste YouTube kanaal: https://www.youtube.com/nahtv 
  • Meer informatie over de blogs en de webinar van het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg is te vinden via: www.hersenletsellimburg.nl

Praktische info

Begin: 14 maart 2022
Einde: 20 maart 2022

Deel dit evenement